Amovinum bij Walter - 4 x 4 thema's

9/11/2007

4 reeksen van 4 flessen - Ordnung muss sein bei dem Walter! Of is het om aan te tonen dat je met een 4x4 nog iets anders kan dan de kinderen van school ophalen? :-)
Eerst een klein verticalleke Riesling Rangen de Thann van Zind-Humbrecht met een Schoffit-piraat die wel opviel... Maar spijtig genoeg niet positief. Lees maar (alles blind geproefd natuurlijk).
Vervolgens een alcohol-glycerol aanval: 4 Numanthia's, waarbij de 2001, een gezegend jaar in Spanje, toch wel een mooie balans toonde dankzij voldoende zuren om de stevige massa te onderstutten - kritisch bij dit soort wijnen als je het mij vraagt.
Clos Mogador is nu een van de meest regelmatige domeinen in Priorat, en vooral niet 'over the top' zoals al te veel anderen (gelukkig niet allemaal). De foto bij deze nieuwsbrief is van René Barbier, de man achter Clos Mogador, genomen in januari 2006 op de helling van Clos Mogador, waar we een erg mooie rondleiding en degustatie kregen met zeer gedetailleerde uitleg over zijn visie op Priorat, wijnmaken, en de teloorgang van de streek door overbeplanting en terrasbouw. Deze man is een van degenen die de Priorat terug in de aandacht bracht in de jaren zeventig-tachtig. Memorabel bezoek. In deze reeks stond de 2000 boven de rest (alhoewel ze allemaal van hoog niveau waren), eigenaardig dat het de 2001 achterliet. Zeer mooie wijn.
Tenslotte een verticale met gemengde gevoelens: de Châteauneuf-du-Pape Cuvée de mon Aieul van Pierre Usseglio over de 4 grote jaren 1998 tot 2001. De 1998 stelde teleur, en als ik nu mijn nota terug lees vraag ik mij af of er een flesprobleem was, simpelweg omdat ik dit al vaker heb gedronken en veel betere scores heb gegeven. Toch voor de rest een mooie regelmaat, voor een luxe cuvée die nog betaalbaar is - althans op het domein, want spijtig genoeg zie ik soms idiote prijzen rondgaan voor deze wijn.
Leuke avond weeral, leerrijk, en vol verrassingen en bevestigingen. Zo hebben we ze graag.