Amovinum bij Walter - verticale verweven triootjes

5/10/2012

"Honni soit qui mal y pense" - niks verkeerds denken bij het lezen van de titel. Nee, Walter is er niet de mens naar om zoiets ernstig als wijnproeven enige scheve ondertoon mee te geven. Deze triootjes zijn eerbaar! Maar ze speelden op elkaar in, dus mag je van verweven spreken. Eerst 2 trio's van mooie Puligny premier cru's, dan 3 trio's van Frans-Spaans Grenache geweld.
De Puligny Perrières verticale van Louis Carillon had het wat moeilijk om zich te tonen - deze wijnen hebben nog iets meer tijd nodig. Kan je natuurlijk ook zeggen van de Puligny Clos de la Mouchère van Henri Boillot. Dit is een van de beste terroirs in Puligny, een clos (ommuurde wijngaard) binnen Perrières, en een monopole van Henri Boillot. Wat mij verbaasde was de 2007 die premature oxidatietoetsen vertoonde, iets wat ik nog niet had meegemaakt of sindsdien bij deze cuvée geproefd. Opletten dus voor flesvariatie bij Boillot 2007?
De rode reeksen waren ook leuk. Clos Mogador, een van de vaste waarden in de Priorat, tegen 2 Châteauneuf-du-Pape klassiekers: Clos des Papes en Domaine du Pégaü Cuvée Réservée, in drie jaargangen. En Mogador is met de meeste prijzen gaan lopen...
Afsluiten deed Walter met een origineel duootje - iets wat we niet vaak genoeg drinken denk ik - twee Vin Jaune, die zowel bij mij als bij de groep in de smaak vielen. Boeiend!