Bij Guy: Chassagne Caillerets 2006, Cabernet 1999, 2001 Cal Cab

16/12/2011

De kerstproeverij bij Guy begon met een erg strak wit thema: 7 Chassagne 1er Cru Caillerets van 2006. Caillerets is een van de beste wijngaarden in Chassagne, en enkele wijnen toonden zeker die kwaliteit, met als winnaar (zoals wel vaker tegenwoordig) Pierre-Yves Colin-Morey. Alleen de fles van Jean-Noël Gagnard was een echte teleurstelling - misschien foute fles of in een verkeerde fase.
Het eerste rode thema zette een paar Bordeaux klassiekers uit 1999 tegen een aantal Australische Cabernet challengers van datzelfde jaar. Tja, Guy is soms een deugniet. Een sloeber. Niet getreurd, de Palmer beheerste deze reeks majestueus.
Dan een tussenstop om te zien of we nog wakker waren... De eerste Chinese wijn die ik ooit dronk. Afijn, spuwde. Want lekker was het niet echt. Met alle Chinezen, maar niet met den deze!
Tenslotte deel 2 van de grote California Cabernet degustatie uit het topjaar 2001, met een paar zeldzamere wijnen die Guy nauwgezet verzamelde. Maar toch won (niet echt een verrassing) de ons erg bekende en geliefde Shafer Hillside Select, een Napa monument.