Foutmelding

  • Deprecated function: Return type of DateObject::__wakeup() should either be compatible with DateTime::__wakeup(): void, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in include_once() (line 143 of /home/vinotopi/domains/vinotopia.be/public_html/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).
  • Deprecated function: Return type of DateObject::format($format, $force = false) should either be compatible with DateTime::format(string $format): string, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in include_once() (line 143 of /home/vinotopi/domains/vinotopia.be/public_html/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).
  • Deprecated function: Return type of DateObject::setTimezone($tz, $force = false) should either be compatible with DateTime::setTimezone(DateTimeZone $timezone): DateTime, or the #[\ReturnTypeWillChange] attribute should be used to temporarily suppress the notice in include_once() (line 143 of /home/vinotopi/domains/vinotopia.be/public_html/sites/all/modules/date/date_api/date_api.module).

Euryanthaine - Les copains d'abord

10/02/2021

We blijven onze quarantaine sessies verderzetten... En openen deze keer met Belgisch wit, het project van Vlaams ondernemer Urbain Vandeurzen. Zeker niet slecht, maar te duur voor wat het is (iets dat we vaak denken bij Belgische wijnen).
Op naar Frankrijk met een koppel Pouilly's van Dageneau, de Pur Sang 2007 vond ik net iets beter dan de 2004 Silex. Bourgogne! Een prachtige flight Chassagne Caillerets van Pierre-Yves Colin-Morey, de 2010 was magistraal. Ze moesten niet onderdoen voor de flight die er op volgde: Chevalier-Montrachet van Bouchard Père & Fils met een zeer mooie 2010.
De rode wijnen beginnen met twee straffe koppels. Twee 2001s die aan elkaar gewaagd zijn, maar de Pape Clément haalt het natuurlijk van de Latour als je de prijs mee in rekening zou nemen. En Pape Clément toont helemaal zijn vorm in de magistrale 2000 die een nochtans prachtige Léoville Barton van dat jaar overvleugelt.
Een tussenstap naar Bourgogne met een matig koppel Corton Renardes 2009 - een teleurstellende Michel Gaunoux (ik wacht nog steeds op een goede ervaring met dit domein) en een redelijke maar niet grote Thibault Liger-Belair. Naar de Loire voor een ander domein met grote verwachtingen: Clos Rougeard. Deze twee basiscuvées toonden echter niet veel van de magie. Het koppel Azelia Barolo 2004 had het ook moeilijk, mogelijk op een slechte plek in hun evolutie nu.
Rood werd afgesloten met een mooie koppel Châteauneuf, met een zeer mooie Rayas die boven de Bonneau Célestins uitkwam. Het zoetje was ook erg mooi: de vrij zeldzame Hermitage Vin de Paille van Michel Chapoutier, hier in jaargang 1995. Een fijne afsluiter van een weeral leuke proeverij.
De scores van de aanwezigen: Op 1 de Pape Clément 2000 met 18 punten, op 2 de Rayas met 16, en op 3 de PYCM Chassagne Caillerets 2010 met 9 punten.
Keep calm & quarantaine on.