Euryanthe - Corton Charlemagne & duo's

03/09/2014

Deze keer waren bij Euryanthe de traditionele Bourgognes eerder de intro voor een duo proeverij, waarbij twee leden samen een koppel wijnen moest voorstellen. Na 2 zeer mooie Champagnes (met een ontdekking voor Yann Alexandre) een reeks Corton Charlemagne uit 2005 en 2007.
De 2007s waren duidelijk beter, is ook een spannender jaar in witte Bourgogne dan 2005. Als beste kwam de Lucien Le Moine 2007 naar boven, kort gevolgd door de Morey Blanc en toch ook wel de Henri Boillot. De Georges Roumier 2005 was prematuur geoxideerd, maar het domein is ondertussen zo vriendelijk geweest om een vervangfles te bezorgen zonder kosten! Dat is pas service.
De duo's waren zeer uiteenlopend, met oude verleidelijke Rioja's, modernere interpretaties van Pinot Noir met Soter en Perrot Minot, traditionele Bourgogne zich niet laat doen met Damoy en Rousseau, een bizarre Clos des Papes 2007 maar een majestueuze Janasse VV uit datzelfde jaar, en als afsluiter een degelijk Cabernet koppel uit Bordeaux en Napa. Boeiend!