Euryanthe feestavond 2015 in Nomad

07/01/2015

Opnieuw deden we met Euryanthe een feestavond in het zeer aan te bevelen restaurant (eigenlijk eerder een catering bedrijf met een fijn zaaltje) Nomad (http://www.nomadfood.be/). Iedereen had naar gewoonte het groot geschut boven gehaald voor de jaarlijkse feestavond, met niets dan heerlijke wijnen die avond.
Zeer mooie witte reeks, met een prachtige Chevalier Montrachet 2004 van Domaine Leflaive; de 1999 was spijtig genoeg licht gekurkt, en heb ik die geen score gegeven.
Als er een opmerking te maken valt die avond, is dat de volgorde wat ongelukkig is uitgevallen... Zowel in rood als zoet begonnen we met de grote kleppers, wat het niet makkelijker maakte voor de wijnen die daarop volgden. Maar ook die waren van een zeer mooi niveau wat maakt dat die zeker hun mannetje stonden!
In rood waren er twee ronduit memorabele flessen: een magistrale Haut Brion 1929 uit magnum en een zeer emotionele DRC Richebourg 1969. Een absoluut privilege om dit te mogen proeven. In zoet was de Yquem 1937 een echte ervaring.
Alle Euryanthes bedankt om dit weer een schitterende avond te maken, en laat ons vooral januari 2016 al boeken!

Thema's: